loading...
موضوعات متنوع و جالب
آخرین ارسال های انجمن
unknown بازدید : 228 یکشنبه 28 اسفند 1390 نظرات (0)

 

 

تاریخچه مختصری از ورزش دارت ( از قرن پانزدهم تا قرن نوزدهم):

جنگ های صد ساله انگلیس و فرانسه (1339 تا 1453) وپس از آن،جنگ بارای در انگلیس( 1455 تا 1485) خوی ملت انگلیس را به شدت جنگجو نمود . دراین جنگها تفریح سربازان انگلیسی این بود که با تیر و کمان هدفی را نشانه رفته و توانایی خود را محک می زدند.جنگهای صد ساله، علی رغم اسمش، یک جنگ طولانی نبود، بلکه شامل یک رشته جنگهای کوتاه مدت بود که بوسیله آتش بس های طولانی متوقف می شدند. این جنگها که طی 116 سال، از 1337 تا 1453 م، هراز گاهی به وقوع می پیوست، ادامه داشت، برای تعیین حاکم سرزمین فرانسه صورت گرفت.


جنگ کرسی کمانداران انگلیسی در جنگ کرسی در سال 1346 م بر کمانداران فرانسوی غلبه کردند.

 

 

کمان های بلند 

 

کمانداران انگلیسی، در جنگهای قرون وسطی به موثرترین وجه ممکن، از کمانهای بلند استفاده می کردند. تیری که از یک کمان بلند رها می شد، می توانست از فاصله 183 متر پرتاب شود و از زره دشمن عبور کند.

 

تبدیل تیر و کمان به دارت پس از این جنگهای طولانیو خسته کننده بالاخره زمان صلح و آرامش فرا رسید ،مردان جنگجو، تیرها را کوتاه کرده و بدون استفاده از کمان و فقط با استفاده از دست ، هدف گیری کرده و تیرها را پرتاب میکردند . هدف آنها در ابتدا مشک های آب بوده و بعدا پوست ها را به درخت چسبانده و به عنوان هدف استفاده می کردند در این میان هنری هشتم (Henry VIII) یکی از شاهانی بود که لذت زیادی از این بازی می‌‌برد و حتی به یکی از نجارهای معروف و به نام زمان خود دستور داد تا یک دست کامل از بورد دارت و نیزه‌های کوچک چوبی را با آرم سلطنتی بسازد تا به معشوقه زیبای خود (آنه بولین) هدیه کند. وی همچنین در میان شاهزادگان خوشگذران انگلیسی مسابقاتی را با جوایزی در خور توجه ترتیب داد. در سال 1896 شخصی بنام برایان کامرین آن هدف را امتیازبندی کرد و چیزی شبیه به تخته دارت های فعلی پدید آمد.

هدفهای دور - یک کماندار می بایست قدرت کافی برای پرتاب تیر به فاصله های دوردست را، می داشت

 

 

تاریخچه دارت ( قرن بیستم )

اوایل قرن بیستم انگلیسی ها بسیار به ورزش دارت بسیارعلاقه مند شدند و برای انجام این ورزش باشگاه ها و تیم هایی را تاسیس کردند ، سپس در سال 1924 شخصی بنام ویکتالرز انجمن بین المللی دارت N.D.A) ) را تاسیس کرد.

در سال ( 1927 تا 1928 ) مسابقات سراسری لندن انجام شد. پس از آن این مسابقات مصادف با جنگ جهانی دوم شد (1939 تا 1945 ) و به خاطر همین تا سال 1947 لغو شد و از آن پس تا به حال بزرگترین مسابقات جهانی دارت مسابقات لندن به شمار می آید.
بعد از جنگ جهانی دوم ورزش دارت به خاطر اینکه ورزشی ساده و راحت بود ، طرفداران زیادی پیدا کرد .در سال 1965 ورزش دارت ورزشی جهانی شد و ستارگانی چون بیریستولایتون ، لیس جکی ، ویلسون و غیره پا به عرصه جهان گذاردند . (
World Darts Federation) در سال 1976 فدراسیون جهانی دارت تاسیس شد .

 

مزایای ورزش دارت

بيشتر ورزشها علاوه بر فضاي زياد به امكانات گران و يا در ورزشهاي دسته جمعي نياز به جمع آوري نفرات است ولي تمرين دارت را مي توان در فضاي بسيار كم و با سه عدد دارت و يك تخته دارت و با حداقل يك نفر يا حداكثر نفرات انجام داد .فضاي در نظر گرفته شده براي دارت فضاي بسيار جزيي است . اين ورزش يكي از راههاي مؤثر مبارزه با افسردگي و استرس پيشنهاد شده است. بازي دارت فضاي زيادي اشغال نمي كند و انرژي مصرفي هر ساعت بازي دارت ، برابر با مقدار انرژي مصرفي در 1700 متر راهپيمايي است.



 

نحوه صحیح پرتاب دارت:

 

 

 

فاصله ها

فاصله طولی تخته دارت از زمین ۱۷۳سانتیمتر وفاصله برای پرتاب ۲۳۷سانتیمتر می باشد به عبارت دیگر بعد از نصب تخته دارت فاصله متر از مرکز تخته دارت تا محل استقرار باید ۲۹۳سانتیمتر باشد.

 

دارت از چهار قسمت تشکیل شده:

1-Flight

2-Shaft

3-Barrel


4-Tip or point

امتیازات قواعد آن

تخته دارت به صورتی طراحی شده است که دایره آن را به صورت قسمت های مثلثی که به وسیله میله فلزی از هم جدا شده است در آمده. البته اگر به شکل توجه کنید خواهید دید که که میله فلزی علاوه بر درست کردن این مثلث ها تخته دارت را به چهار قسمت مجزا تفکیک کرده و اگر دارت شما در بین دو میله اول خورده باشد عدد شما در 2 ضرب میشود (
Double Ring) واگر دربین دو میله دوم خورده باشد عدد شما در 3 ضرب خواهد شد (Triple Ring) و اگر در بین میله سوم باشد که معمولا به رنگ روشن است بخورد امتیاز شما 25 (BULL)واگر در بین میله آخر به عبارتی مرکز قرار گیرد نمره شما 50 خواهد بود(DUBLLE BULL) واگر دارت شما داخل این میله ها نباشد عددی که روی آن است به تنهایی در نظر گرفته می شود(SINGLE)، چنانچه پرتاب شما خارج از محیط مشخص شده باشد امتيازی برای شما در نظر گرفته نخواهد شد.حال هر مثلث عدد خود رادارد، و با پرتاب سه دارت در مجموع اعداد محاسبه می گردد، لازم به ذکر است هر سه پرتاب شما را یک راند گویند.و در آخر شخصی برنده است که به امتیاز در نظر گرفته شده زودتر دیگران دست پیدا کند.

 

 



قواعد مشترک در تمام بازی ها

 

دارت بازی های مختلفی دارد که هرکدام جذابیت خاصی بر خوردار است.

 

1-هربازیکن در یک نوبت گردشی با انداختن سه دارت در هر نوبت (راند) بازی می کند.

 

2-هر بازیکن یک دارت را در شروع بازی برای مشخص شدن نفر آغاز کننده بازی پرتاب می کند.

 

3-امتیازات بدست آمده بر مبنای امتیازی است که برای هر ناحیه در نظر گرفته شده است، نه بر مبنای رنگ آن.

 

4-در صورت افتادن دارت از تخته دارت (اگرچه به نمره خورده باشد) امتیازی برای آن پرتاب در نظر گرفته نمی شود.

 

محبوب ترین بازی ها

 

301 : هربازی کن باید بازی خود را با گرفتن یک امتیاز شروع کند. Double

 

امتیازات هر بازیکن با کسر شدن امتیاز بدست آمده از یک نوبت بازی، از 301 امتیاز محسوب می شود.

 

هنگامی یک بازیکن برنده بازی است که امتیازش در طول بازی دقیقا به صفر برسد ونیز آخرین امتيازش را به صورت دابل كسب كرده باشد.

 

501 : همانند 301 بازی می شود فقط با این تفاوت که بازیکن لازم نیست بازی خود را با گرفتن امتیاز آغاز کند. Double

 

برای بازی های تیمی ممکن است عدد شروع از 601 یا حتی بیشتر بسته به تعداد بازیکن شروع شود.

 

: CRICKET

 

تنها اعدادی که در این نوع بازی محسوب می شوند 20،19،18،17،16،15 والبته بال است. هدف این است که بتوانیم هرکدام از این امتیازات را سه بار کسب کنیم واصطلاحا آنها را ببندیم بع از اینکه عددی بسته شد، در صورتی که حریف هنوز آن عدد را نبسته باشد میتوان از آن امتیاز کسب کرد.

 

Double و Triple به ترتیب همان دو سه برابر امتیاز خود را دارند.

 

به این تصاویر دقت کنید ، نحوه قرار گرفتن پاها در هنگام پرتاب به خوبی مشخص است.

 

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
با سلام به وبلاگ من خوش آمدیدن امیدوارم لحظات خوشی رو سپری کرده باشید و هر جا که هستید سالم و سلامت باشید منتظر نظرات شما جهت بهبود وبلاگ هستم
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    نظرسنجی
    نظر شما در مورد سایت چطور می باشد ؟
    تیم مورد علاقه شما کدام است ؟
    Page Rank
    اوقات شرعی شهرستان بم
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1349
  • کل نظرات : 25
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 8
  • آی پی امروز : 36
  • آی پی دیروز : 97
  • بازدید امروز : 92
  • باردید دیروز : 2,652
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 92
  • بازدید ماه : 7,777
  • بازدید سال : 33,589
  • بازدید کلی : 706,657
  • مدیر سایت
    Yahoo Status by RoozGozar.com