loading...
موضوعات متنوع و جالب
آخرین ارسال های انجمن
unknown بازدید : 322 یکشنبه 28 اسفند 1390 نظرات (0)

 

 

تاریخچه بدمینتون


پيدايش بازي بدمينتون به طور روشن ودقيق مشخص نيست .مي گويند براي نخستين بار در كشور چين ابداع شده وحدود بيش از يك قرن در شهر پونا كه از شهرهاي كوچك هندوستان مي باشد بازي ميكرده وبه همين نام پوناهه  معروف است.
از آنجا كه كشور هند مستعمره انگلستان بود اين ورزش به وسيله افسران انگليس به بريتانيا برده شد ودر آنجا گسترش پيدا كرد.
چرا به اين بازي بد مينتون مي گويند ؟ آنچه در اين باره گفته شده چنين مي باشد :
دوك بيوفورت ؛ ضيافتي در قصر خود برپا كرده بود ؛ كه در بين دعوت شدگان چند تن از افسران انگليسي كه قبلا در هندوستان خدمت كرده بودند حضور داشتند ؛ آنها به ميزبان خود پيشنهاد انجام بازي جديدي را كه همان پوناهه باشد را نمودند ؛ پيشنهاد آنان با استقبال رو به رو شد ؛ بازي در سالن آن قصر كه بدمينتون نام داشت انجام گرفت ؛ انگليسيها نام اين بازي را بدمينتون گذاشتند ؛ اولين فدراسيون بدمينتون در سال 1887 ميلادي در انگلستان تاسيس شد . اولين مسابقه رسمي انگلستان در سال 1903 برگزار گرديد.



فدراسيون بين المللي بدمينتون (
i.b.f)


در سال 1934 تشكيل شد . اولين رييس آن سرجرج توماس نام داشت .
در سال 1899 اولين مسابقه در شهر لندن برگزار شد .كه تاكنون ادامه دارد.
از سال 1948 مسابقات تيمي مردان جهان به نام توماس كاپ برگزار گرديد .اين مسابقات تا سال 1984 هرسه سال يكبار انجام ميگرفت واز سال 1984 به بعد هردوسال يك بار انجام مي شود وتاكنون 21 دور آن برگزار شده است .
از سال 1965 مسابقات تيمي زنان جهان به نام يوبركاپ نيز برگزار گرديد اين مسابقات تا سال 1984 هر سه سال يكبار انجام مي گرفت واز اين سال به بعد هر دوسال يكبار انجام ميگيرد.
از سال 1989 مسابقات تيمي به نام سودرمن كاپ برگزار شده است كه مجموعه اي از بازي هاي زنان ومردان مي باشد. اين مسابقات نيز هردوسال يك بار انجام ميشود .
به غير از مسابقات فوق نيز هر سال در دنيا جام جهاني هر دوسال يك بار قهرماني جهان در قسمت هاي يك نفره ودو نفره خانمها و آقايان و مختلط انجام ميشود .( عكس شماره 4 جام سودرمن را نشان مي دهد.)
بدمينتون در اكثر كشور هاي جهان به خصوص در آسياي شرقي واروپا خيلي پيشرفت نموده واين توسعه هم از نظر كمي و هم از نظر كيفي بوده است . در بازي هاي آسيايي 1962 كه در اندونزي برگزار گرديد رشته بدمينتون براي اولين بار وارد اين بازي ها گرديد ودر سال 1992 بدمينتون به طور رسمي وارد بازي هاي المپيك در بارسلون اسپانيا شد.



تاريخچه بدمينتون در ايران :


قبل از اينكه فدراسيون بدمينتون در سال 1351 در ايران تاسيس گرديد . اين ورزش در استان خوزستان به خصوص در شهر مسجد سليمان رواج داشت . علت اين امر حضور كارمندان انگليسي نفت در آنجا بود .از آنجاييكه مسابقات بازيهاي آسيايي 1974 در تهران برگزار مي شد مسوولين وقت فدراسيون يك مربي خارجي به نام ديپوگوش را به خدمت گرفتند.
عكس شماره 5 ديپوگوش را به همراه تيم ملي بدمينتون ايران در بازي هاي قهر ماني تيمي آسيا در سال 1976 در حيدر آباد هند نشان ميدهد . او قبل از اينكه به ايران بيايد كاپيتان تيم ملي بدمينتون هندوستان بوده ؛ نامبرده از سال 1352 تا 1356 به مدت 5 سال در ايران به كار تعليم و مربيگري اشتغال داشت.

بدمينتون به طور روز افزوني دركشورمان در حال گسترش كمي وكيفي است به طوري كه هر سال مسابقات قهرماني كشور درچهار رده سني ؛ سابقات باشگاهها ؛ مسابقات آموزشگاهها و مسابقات دانشجويان كشور برگزار مي شود. همچنين تاكنون چندين دوره مسابقات شهداي هفتم تير در زنجان ومسابقات بين المللي دهه فجر دركشورمان انجام گرفته است .
1370 از افتخارات مهم فدراسيون بدمينتون در ده سال اخير دوعنوان مقام سوم دونفره زير 18 سال آسيا كه درسال1370 درزنجان برگزار گرديده بود . همچنين در مسابقات مقدماتي مردان جهان -توماس كاپ- در منطقه اروپا
درسال 1992 كه در كشور هلند انجام شد تيم ملي بدمينتون ايران توانست از بين 25 كشور شركت كننده از جمله 6 كشوري باشد كه به دور بعدي صعود كرد .(عكس شماره 6 بازيكنهاي ايران زكي زاده ؛ نسيمي ؛
ولي دروي ؛ شكوري ؛ شفيعي ؛ ) را در اين دوره از مسابقات نشان مي دهد همچينين در سال 1376 اولين دوره مسابقات غرب آسيا در تهران برگزار گرديد كه تمام مقامها از آن بازيكنان ايران شد .
در حال حاضر بازيكن هاي جوان وبزرگسالان ايران در مسابقات مهم آسيايي و جهاني شركت مي كنند.


زمین بازی :

زمین بازی بدمینتون به شکل مستطیل می باشد و با خطوطی به عرض ۴۰ میلی متر کشیده می شود. خطوط زمین باید به سادگی قابل تشخیص بوده و بهتر است به رنگ سفید یا زرد کشیده شود. طول زمین ۱۳/۴ متر - عرض زمین دو نفره ۶/۱۰ متر - عرض زمین یک نفره ۵/۳۰ متر می باشد. کلیه این خطوط جزو زمین محسوب می شود. ارتفاع پایه های تور ۱۵۵ متر می باشد.

توپ :

از مواد طبیعی یا مصنوعی ساخته می شود. باید از جنس چوپ پنبه که لایه چرمی دارد باشد. توپ چرمی باید دارای ۱۶ پرک باشد که به پایه وصل می شوند. وزن توپ باید بین ۴/۷۴ تا ۴/۵۰ گرم باشد.


راکت :

راکت بدمینتون معمولاً از جنس چوبی یا فلزی می باشد. راکت از قسمتهای: دسته - میله - گلو یا سه راهی - صفحه راکت (کله راکت) تشکیل شده است.


قرعه کشی :

برای شروع بازی داور مسابقه با سکه عمل قرعه کشی را انجام می دهد. نفر برنده قرعه کشی می تواند توپ یا دریافت (زمین) را انتخاب کند. برنده بازی کسی است که دو گیم از سه گیم را ببرد.

امتیازات گیمها :

در مردان ۱۵ تایی است و در نونهالان و بانوان ۱۱ تایی است. در بازیهای یک نفره و دو نفره مردان کسی که زودتر به امتیاز ۱۵ برسد برنده گیم محسوب می شود و در بانوان و در نونهالان هر کسی زودتر به امتیاز ۱۱ برسد برنده گیم محسوب می شود. هر کس ۲ گیم از ۳ گیم را ببرد برنده بازی است.

یسینیگ چیست؟

اگر در آقایان امتیاز به ۱۴- ۱۴ رسید و یا در بانوان به امتیاز ۱۰-۱۰ شد از کسی که زودتر به امتیاز ۱۴ و یا ۱۰ رسید سؤال می شود که آیا امتیاز اضافه می خواهد یا نه و اگر جواب مثبت باشد بازی به ۱۷ و ۱۳ ادامه می یابد و اگر جواب منفی باشد بازی در همان ۱۵ و ۱۱ به پایان می رسد. فردی که برنده گیم شد در گیم بعدی اولین سرویس را می زند.

تنها بازیکنی امتیاز کسب می کند که سرویس را زده باشد و توپ را در زمین بازیکن مقابل بخواباند.

تعویض زمین :

بازیکنان بایستی در موارد زیر زمین را عوض کنند: ۱-پایان گیم اول ۲-پیش از شروع گیم سوم ۳-در صورت تساوی ۱بر۱ در گیم سوم در آقایان در پوئن ۸ و در خانمها و نونهالان در پوئن ۶ تعویض زمین صورت می گیرد.

سرویس :

زننده و گیرنده سرویس باید به صورت مورب در داخل محوطه سرویس و بدون تماس با خطوط محوطه سرویس قرار گیرند. از لحظه شروع سرویس تا پایان اجرای ضربه باید قسمتی از هر دو پای بازیکن در حالتی ثابت با زمین تماس داشته باشد. راکت زننده سرویس باید اولین را به پایه (کله) توپ بزند. هنگام برخورد توپ با راکت زننده سرویس تمام توپ باید از کمر سرویس زننده پایینتر باشد. میله راکت زننده سرویس از لحظه زدن ضربه به توپ باید به طرف پایین امتداد داشته باشد به نحوی که تمامی کله راکت از تمامی دست حامل راکت بازیکن پایینتر باشد. هنگام زدن سرویس اگر توپ با راکت زننده سرویس برخورد نکند خطا محسوب می شود زننده سرویس نباید قبل از آمادگی کامل گیرنده سرویس اقدام به زدن سرویس کند در بازیهای یک نفره ریا، تا زمانی که زننده سرویس امتیازی کسب نکند و یا اینکه امتیاز او در آن گیم زوج باشد زننده و گیرنده سرویس باید در زمین سمت راست قرار گیرند و تا زمانی که امتیاز زننده سرویس در آن گیم فرد باشد بازیکنان موظفند در سمت چپ زمین برای زدن سرویس و دریافت اقدام نمایند. اگر دریافت کننده سرویس مرتکب خطا شد و یا توپ در زمین وی متوقف شود زننده سرویس یک امتیاز کسب می کند و از طرف دیگر زمین اقدام به زدن سرویس بعدی می کند. اگر زننده سرویس مرتکب خطایی شود و یا اینکه توپ در زمین وی متوقف شود زننده سرویس حق زدن سرویس را از دست می دهد و آنگاه گیرنده سرویس حق زدن سرویس را به دست می آورد بدون اینکه امتیازی به طرفین داده شود.

بازیهای دو نفره :

هنگام شروع گیم و هر زمانی که یکی از طرفین حق زدن سرویس را به دست آورد، باید از قسمت راست زمین اقدام به زدن سرویس نماید. فقط سرویس گیرنده حق برگشت سرویس را دارد در صورتی که توپ به همبازی گیرنده سرویس برخورد کند و یا ضربه ای به توپ وارد کند خطا محسوب می شود و در این صورت به زننده سرویس یک امتیاز تعلق می گیرد، به جز اولین سرویس هر تیم که دو بار حق زدن سرویس را دارد. پس از برگشت سرویس توسط دریافت کننده هر یک از بازیکنان می توانند به توپ ضربه بزنند. در زدن سرویس اگر عدد پوئن فرد باشد نفر فردزن از سمت راست اولین سرویس را می زند و اگر پوئن زوج باشد نفر زوج زن در سمت راست اولین سرویس را می زند و نفر بعدی از طرف دیگر اقدام به زدن سرویس می کند. هر یک از بازیکنان برنده گیم، می تواند اولین سرویس گیم بعدی و هر از بازیکنان بازنده گیم نیز می تواند اولین دریافت کننده سرویس گیم بعد باشد. (پس از پایان هر گیم و در شروع گیم بعد می توان جای نفرات را عوض کرد).

اشتباهات (خطاهای) محوطه سرویس :

اگر بازیکن خارج از نوبت سرویس بزند.

به طور اشتباه از سمت دیگر سرویس زده باشد.

به طور اشتباه در سمت دیگر زمین برای دریافت سرویس ایستاده و سرویس زده باشد. اشتباه محوطه سرویس اگر بعد از زدن سرویس بعدی تشخیص داده شود، نباید اصلاح گردد ولی اگر قبل از زدن سرویس بعدی تشخیص داده شود، اگر هر دو اشتباه کرده باشند به جا داده می شود ولی اگر یکی از طرفین اشتباه کند و رالی به نفع او تمام بشود به جا داده می شود و چنانچه رالی به ضرر او تمام شود اشتباه اصلاح نمی شود.


خطاهای بازی بدمینتون :

۱) اگر سرویس صحیح زده نشود.

۲) اگر توپ در هنگام بازی خارج از محوطه زمین بازی فرود آید.

۳) از داخل بازدید تور عبور کند.

۴) از تور عبور نکند. (قبل از عبور از تور بیافتد.)

۵) به سقف یا دیوارهای دور زمین برخورد کند.

۶) به بدن یا لباس بازیکن برخورد کند و یا در اطراف زمین به هر شیء یا فردی تماس پیدا کند.

۷) اگر به توپ در زمین حریف ضربه زده شود.

۸) برخورد لباس ویل راکت به تور و نگهدارنده های او (پایه)

۹) زمانی که توپ در حال عبور از بالای تور است مانع ضربه زدن حریف شود.

۱۰) در طول بازی بازیکن به طور عمده متمرکز حریف خود را بهم بزند. (مثل ایجاد سر و صدا و حرکات غیر عادی و خصمانه)

۱۱) در حین بازی، گرفتن توپ با راکت و با کمی مکث به آن ضربه زده شود. (حمل شود)

۱۲) توسط بازیکن دو بار ضربه زده شود.

مواردی که به جا داده می شود :

۱) برای هر اتفاق پیش بینی نشده یا تصادفی به جا داده می شود.

۲) به جز زمان سرویس اگر توپ روی تور و یا بعد از عبور از آن در زمین حریف داخل مشبکهای تور گیر کند به جا داده می شود

۳) اگر زننده و گیرنده سرویس هر دو به طور همزمان هنگام سرویس مرتکب خطا شوند به جا داده می شود.

۴) اگر زننده سرویس قبل از اینکه گیرنده سرویس آماده دریافت باشد اقدام به زدن سرویس نماید به جا داده می شود

۵) اگر در جریان بازی توپ خورد شود و یا کله توپ از آن جدا شود به جا داده می شود.

۶) اگر داور خط ورود توپ را ندیده باشد و نتواند تصمیم بگیرد به جا داده می شود.

در هر یک از موارد بالا که به جا داده شد، بازی بدون اضافه نمودن امتیاز ادامه می یابد و بازیکنی که زننده سرویس بود دوباره سرویس می زند. وقت استراحت بین دو گیم اول و دوم حداکثر ۹۰ ثانیه است و بین گیم دوم و سوم حداکثر ۵ دقیقه است. بازیکن بدون اجازه داور حق ترک زمین را ندارد به جز در ۵ دقیقه استراحت بین گیم دوم و سوم. در حین انجام رالی مربی حق راهنمایی بازیکن خود را ندارد و فقط در زمان استراحت ۹۰ ثانیه و ۵ دقیقه می تواند بازیکن خود را راهنمایی کند. در بدمینتون چیزی به نام تایم اوت وجود ندارد و فقط بازیکن می تواند با اجازه داور آب بخورد یا حوله بگیرد. تعداد داور در بازیهای رسمی و بین المللی ۱۳ نفر هستند ولی می توان با ۳ داور بازی را برگزار کرد. در بدمینتون بازیکنان متخلف با کارتهای زرد و قرمز و مشکی جریمه می شوند. اگر بازیکنی رفتار غیر ورزشی انجام دهد با تذکر و کارت زرد همراه می شود و اگر بر آن کار اصرار ورزد با کارت قرمز جریمه می شود. بدین صورت که اگر صاحب سرویس باشد، سرویس را به بازیکن مقابل می دهند و اگر دریافت کننده باشد، یک امتیاز به بازیکن مقابل می دهند. اگر چنانچه بازیکن بر یک رفتار زشت و غیر ورزشی اصرار ورزد و کارت قرمز بگیرد و مجدد آن کار را انجام دهد داور، سرداور مسابقه را مطلع می کند و سرداور با کارت مشکی آن بازیکن را اخراج می کند.

تعداد بازیکنان هر تیم در آموزشگاهها :

در ابتدایی ۵ نفر و در راهنمایی و متوسطه هر تیم ۷ نفرند. در مسابقه بین دو تیم در ابتدایی دو بازی یک نفره و یک بازی دو نفره و دو بازی یک نفره در آخر و در راهنمایی و متوسطه دو بازی یک نفره و دو بازی دو نفره و یک بازی یک نفره در آخر انجام می شود.

 

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
با سلام به وبلاگ من خوش آمدیدن امیدوارم لحظات خوشی رو سپری کرده باشید و هر جا که هستید سالم و سلامت باشید منتظر نظرات شما جهت بهبود وبلاگ هستم
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    نظرسنجی
    نظر شما در مورد سایت چطور می باشد ؟
    تیم مورد علاقه شما کدام است ؟
    Page Rank
    اوقات شرعی شهرستان بم
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1349
  • کل نظرات : 25
  • افراد آنلاین : 61
  • تعداد اعضا : 8
  • آی پی امروز : 273
  • آی پی دیروز : 81
  • بازدید امروز : 569
  • باردید دیروز : 361
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 9
  • بازدید هفته : 1,169
  • بازدید ماه : 1,169
  • بازدید سال : 47,374
  • بازدید کلی : 720,442
  • مدیر سایت
    Yahoo Status by RoozGozar.com